معایب و مزایای ثبت شرکت

معایب و مزایای ثبت شرکت

این روزها شاهد رشد روز افزون شرکت‌هایی هستیم که در زمینه‌های مختلف فعالیت می‌کنند. در این بین موضوع ثبت این شرکت‌ها یک مساله بسیار مهمی است که اگر می‌خواهیم بعدا با مشکلات متعدد حقوقی رو به رو نشویم، باید درباره آن اطلاعات کافی داشته باشیم. در ادامه قصد داریم به بررسی مزایا و معایب ثبت شرکت بپردازیم. تا پایان همراه ما باشید. ثبت شرکت یک مساله حقوقی پدیده‌های حقوقی زیادی وجود دارند که مزایا و معایب خاص خود را دارند، ثبت شرکت نیز یکی از این مسائل حقوقی است که با خوبی‌ها و بدی‌هایی همراه است. قبل از اینکه بخواهیم به سراغ بررسی این مزیت‌ها و معایب بریم، ابتدا بهتر است درباره ثبت شرکت صحبت کنیم. برای اینکه به عنوان یک شرکت بتوانیم در مزایده‌ها و مناقصههای دولتی شرکت کنیم، وام و تسهیلات از سیستم بانکی و کارت بازرگانی بگیریم و به عرصه تجارت خارجی وارد شویم، نیاز به ثبت شرکت داریم.  همچنین اگر شرکت خود را ثبت رسمی نکنیم نمی‌توانیم نسبت به آن اقدام قانونی انجام دهیم. بررسی اهداف ثبت شرکت یکی از سوالات مهمی که پیش می‌آید این است که دقیقا هدف از ثبت شرکت چیست و چرا زمانی که افراد تصمیم به داشتن شرکت می‌گیرند، به سراغ ثبت آن میروند؟ در بخش قبلی درباره اهمیت این موضوع صحبت کردیم اما اگر بخواهیم  به صورت دقیق‌تر توضیح دهیم که اصلی ترین هدف ثبت شرکت چیست، می‌توان گفت که از آنجایی که در اقتصاد هر کشوری شرکت‌ها نقش بسیار مهمی ایفا می‌کنند، بنابراین ثبت رسمی آن‌ها باعث نظارت کافی دولت می‌شود. که آسیب‌های اقتصادی از جمله پولشویی  ایجاد نشود. در کشور ما اگر شما شرکت خود را ثبت نکنید، شخصیت حقوقی نخواهید داشت و فعالیت شما غیر قانونی است همچنین اگر نامی برای کسب و کار خود انتخاب کنید، اما آن را به صورت رسمی ثبت نکنید، دیگران می‌توانند از آن سواستفاده کنند و هیچ اقدام قانونی نیز نمی‌توانید انجام دهید. همه این موارد نشان می‌دهند که باید اقدامات خود را به صورت قانونی انجام دهید و به صورت رسمی اقدام به ثبت شرکت کنید. البته در ادامه به صورت دقیق‌تر به بررسی مزیت‌ها و حتی معایب ثبت رسمی می‌پردازیم آشنایی با مزیت‌های ثبت شرکت ثبت شرکت مزیت‌های مختلفی دارد که به آن‌ها به صورت خلاصه اشاره کردیم در ادامه به بررسی دقیق‌تر و کامل‌تر این مزایا می‌پردازیم:
  1. ثبت شرکت باعث می‌شود اساسنامه شرکت نیز به ثبت برسد. در این اساسنامه نوع شرکت، سرمایه، میزان سهام و موارد دیگر مشخص می‌شود. همین موضوع باعث می‌شود بسیاری از مشکلات پیش نیاید و در صورت بروز مشکل  می‌توانید با توجه به اساس نامه مشکل را حل کنید.
  2. از زمانی که شرکت‌ شما ثبت رسمی می‌شود، به عنوان نماینده آن می‌توانید در حراج‌ها، مزایده‌ها و مناقصه‌ها شرکت کنید و این مساله باعث معاملات پر سود می‌شود.
  3. ثبت رسمی باعث شکل گیری هویت و شخصیت حقوقی شرکت می‌شود و مردم بیشتر و راحت‌تر به آن اعتماد می‌کنند. زیرا اطلاعات مهمی از جمله نام شرکت، موضوع فعالیت، نشانی شرکت و غیره برای افراد قابل ملاحظه است.
۴: بعد از ثبت، امکان اخذ کارت بازرگانی وجود دارد و شرکت می‌تواند تجارت خارجی داشته باشند و صادرات و واردات انجام دهند ۵: از دیگر مزیت‌های این موضوع می‌توان به امکان دریافت تسهیلات بانکی و کمک‌های دولتی اشاره کرد که شما می‌توانید برای گسترش فعالیت‌های خود از آن استفاده کنید. ۶. یکی دیگر از مزایای مهم ثبت شرکت گسترش فعالیت و اخذ و اعطای نمایندگیهای داخلی و خارجی است. البته مزیت‌های ثبت قانونی تنها به این موارد محدود نمی‌شود اما ما در این مقاله سعی کردیم مهم‌ترین موارد را بررسی کنید. در ادامه به سراغ معایب می‌رویم. معایب ثبت شرکت بدون شک هرکاری در کنار مزایا، معایبی نیز دارد که بهتر است قبل از اقدام با آن‌ها آشنا شوید.بزرگترین ایراد ثبت شرکت، هزینه بالای آن است. البته معایب دیگر نیز دارد که به بررسی آن‌ها خواهیم پرداخت:
  • باید حقوق تمام کارکنان را بر اساس قانون کار پرداخت کرده و آن‌ها را بیمه کنند.
  • نماینده قانونی شرکت باید حداقل یک بار در سال دفاتر مالیاتی پلمپ را تکمیل کرده و آن را به اداره مالیات تحویل دهد. همچنین مورد دیگر نیز پرداخت مالیات است.
  • شرکت حتما باید مکان مشخصی داشته باشد و فعالیت‌های خود را در آنجا انجام دهد که گاهی هزینه مضاعفی دارد.
در مجموع می‌توان گفت هزینه‌هایی که شما بعد از ثبت قانونی متحمل می‌شوید بسیار بیشتر از زمانی است که شرکت خود را ثبت رسمی نکردید. اما چون از نظر قانونی مشکلی برای شما و کسب و کارتان ایجاد نمی‌شود ارزش دارد. به عبارت دیگر اگر بخواهیم نگاه دقیقی به این موضوع بیاندازیم، مزیت‌هایی که دارد نسبت به معایب آن بسیار بیشتر است و ارزش ثبت دارد. شما بدون استرس از اینکه با شما برخورد قانونی شود یا دیگران از اسم شرکت شما سواستفاده کنند، با خیال راحت فعالیت می‌کنید. مشکل اصلی در تامین هزینه‌ها است که آن هم با برندسازی درست و جلب اعتماد مشتریان می‌توانید از فروش محصولات یا خدمات خود به سود بالایی دست یابید و در نتیجه چند برابر هزینه‌ای که کردید جبران می‌شود. سخن پایانی در این مقاله سعی کردیم درباره ثبت شرکت و مزایا و معایب آن اطلاعات مفیدی ذر اختیار شما قرار دهیم. اگر بخواهیم یک جمع بندی نهایی در این مورد داشته باشیم می‌توان گفت در هر کاری اجرای قانون بهتر است فعالیت غیر قانونی است زیرا شما از تبعات احتمالی در امان خواهید بود و از تسهیلات و مزایا می‌توانید استفاده کنید که ثبت شرکت هم از این قاعده مستثنی نیست. بنابراین اگر قصد دارید یک کسب و کار جدید راه اندازی کنید که در آن موفق باشید حتما برای ثبت شرکت خود اقدام کنید تا نه تنها از مزایای زیاد آن بهره ببرید، از خطرات مهمی نیز در امان بمانید.

2 در مورد “معایب و مزایای ثبت شرکت”

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Scroll to Top
Scroll to Top
Call Now Button